6 april Van Semonkong naar Nieuw Bethesta
Door: Petra + Lucas
Blijf op de hoogte en volg Petra en Lucas
10 April 2014 | Angola, Sabié
We verruilen de bergen van Lezotho voor het meer vlakkere gedeelte van het land, de 'Karoo', dat in de Khosai taal 'land van droogte' betekent. Gemiddelde regenval slechts 300 mm per jaar. Enorme vlaktes met soms kaarsrechte wegen worden hier en dar onderbroken door bergruggen.Af en toe komen we door een Afrikaner boerendorpje.
Om kwart voor vier arriveren we bij een authentieke boerderij, Ganora, bij Nieuw Bethesta. Het echtpaar Hester en JP heten ons welkom en blijken een fantastische gastvrijheid te bieden.
Petra en ik doen een ommetje in de buurt, niet al te ver, want Petra voelt zich al de hele dag geradbraakt (ok met hoofdpijn en misselijkheid) vanwege haar inspanningen en ik ben licht aan de schijterij en moet de werking van drie pillen Laporamine (oid) afwachten.
We eten spinaziesoep, Kudu met aardappelen en groente in een prachtige authentieke kamer van een verbouwde boerderij.
Vroeg naar bed.